CAVITATIA

Tratamentul corporal prin cavitatie se bazeaza pe efectul ultrasunetelor de joasa frecventa care, datorita presiunii pe care o genereaza provoaca formarea de mici bule de vapori si gaz (bule cavitationale) si implozii succesive, rupand in acest fel membranele celulelor adipoase, fara a afecta alte structuri adiacente. Celula adipoasa se lichefiaza, se dezintegreaza si tot continutul eliberat prin spargerea ei (trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine) este absorbit de limfa, drenat prin sistemul limfatic si eliminat prin caile renale. Folosind aceasta noua metoda de slabire, dupa numai cateva sedinte de tratament apare reducerea evidenta in circumferinta (datorata reducerii volumului celulelor adipoase), realizandu-se un nou contur corporal.

Cum functioneaza cavitatia:

Cavitatia este o procedura eficienta si sigura care ajuta la slabirea localizata, lucru imposibil prin dieta si sport. Se elimina definitiv depozitele de grasime de pe solduri, fese, coapse, abdomen, brate, etc. fara durere. Ultrasunetele la aceasta lungime asigura o slabire rapida, rezultatele fiind vizibile dupa prima sedinta: diminuarea tesutului adipos, atenuarea celulitei si tonifierea pielii atat la suprafata, cat si in profunzime. Dupa tratament nu este necesara o perioada de recuperare, iar rezultatele apar mai degraba in centimetri decat in kilograme. Inainte si dupa tratament este obligatorie hidratarea – in jur de 2 litri de apa, pentru a stimula actiunea de purificare a ficatului.

Mecanismul de actiune al liposuctiei virtuale prin cavitatie

Efectele ultrasunetelor cavitationale asupra organismului sunt:

Efectul termic – Undele de ultrasunete produc miscari moleculare care sporesc energia cinetica a moleculelor, rezultand caldura. Atunci cand temperatura o depaseste pe cea normala, incepe denaturarea proteinelor, rezultand pierderea functiilor celulare; Producerea fenomenului de cavitatie – Propagarea ultrasunetelor la o frecventa de 40 kHz determina dilatari si comprimari extrem de rapide, care se succed in adipocit, la nivelul vacuolei de grasime, favorizand aparitia unor depresiuni. In aceste depresiuni care apar in faza de dilatare, presiunea lichidului scade local, sub valoarea la care acesta vaporizeaza, generand in acest mod, bule cavitationale care vor imploda in faza de compresie, dezvoltand tensiuni mari la nivelul celulei, care vor rupe in acest fel membrana adipocitului. Ulterior, materialul celular rezidual (grasime, colesterol, alte reziduuri) este preluat de limfa si drenat prin sistemul limfatic. Prin efectul mecanic, ultrasunetele produc ruperea membranei adipocitelor.

Cui i se recomanda tratamentul prin cavitatie?

Tuturor persoanelor cu probleme estetice precum depozite de grasime localizate acumulate de mult timp, care produc o disproportie corporala, celulita de grad mediu. Pielea trebuie sa fie inca elastica si ferma. Efect unic obtinut in urma tratamentului prin cavitatie Terapia cu cavitatie distruge pe loc si permanent celulele grase (adipocitele), modificand in minus linia corpului. Celule adipoase fiind celule de sine statatoare, odata distruse si eliminate cu ajutorul ultrasunetelor nu se mai refac, rezultatul devenind astfel DEFINITIV. In cazul in care, ulterior procedurii de cavitatie se castiga in greutate, grasimea se va depune in zonele nesupuse tratamentului prin cavitatie. Ca efect al reducerii numarului de celule grase, se reduce implicit si mediul de stocare al acestora, iar pe termen lung, organismul “cere” mai putine grasimi. Se pastreaza astfel, un profil mai armonios si mai omogen. Cu ce se combina cavitatia pentru a obtine rezultate spectaculoase? cavitatie, radiofrecventa, vacuum Daca grasimea nu este compacta, iar celulita nu este fibroasa si acumulata in multi ani, atunci cavitatia se poate efectua singura, urmata de sedinta de drenaj limfatic/presoterapie. Daca celulita este edematoasa, grasimea compacta, iar la nivelul pielii se observa noduli celulitici fibrosi fara a strange pielea, atunci se recomanda ca sedintele de cavitatie sa fie precedate de sedinte de impachetari corporale la termocuverta, radiofrecventa – terapii de “inmuiere” a tesuturilor. Tipul impachetarilor se stabileste in functie de nevoile de tratament. Inca de la prima sedinta se poate observa:

  • • intensa actiune lipo – dezintegrarea tesutului adipos, distrugerea permanenta a celulelor grase si in consecinta reducerea stratului adipos;
  • • remodelare progresiva a profilului corporal, pe langa reducerea consistentei masei adipoase;
  • • buna oxigenare si revascularizare a tesutului subcutanat;
  • • reactivarea microcirculatiei periferice si a drenajului lichidelor stagnante;
  • • imbunatatire a tonusului si elasticitatii pielii.

La cat timp se efectueaza tratamentul prin cavitatie?

Cavitatia se recomanda a fi efectuata o data la 7-10 zile. Aceasta metoda de slabire este o alternativa non-invaziva si non agresiva a liposuctiei. Nu se simte durere, nu exista complicatii sau timpi de recuperare, este mai putin costisitoare si nu interfereaza cu activitatile cotidiane ale clientului.

Cate sedinte de tratament sunt necesare pentru a obtine rezultate excelente?

Numarul sedintelor de tratament difera de la individ la individ. Terapeutul efectueaza o diagnoza corporala fiecarei cliente pentru a personaliza tratamentul in functie de necesitatile individuale. In mod normal se efectueaza 4-8 sedinte de tratament/zona, cate 1 sedinta o data la 7-10 zile.

Ce se simte in timpul tratamentului?

In timpul tratamentului se poate percepe un sunet mai mult sau mai putin intens in functie de sensibilitatea auditiva individuala. In orice caz, acest fenomen apare in primele sedinte, apoi acesta se diminueaza. Tratamentul este placut si relaxant.

Cat dureaza o sedinta de tratament si care sunt fazele de tratament?

O sedinta de cavitatie completa dureaza pana la 90 minute, in functie de zona tratata. Pentru a folosi la maxim de efect tratamentul de liposuctie virtuala prin cavitatie UltraLipo, este recomandat ca tratamentul să înceapă cu plăcile fixe de ultrasunete poziţionate pe zona ce se doreşte a fi tratată. Rolul lor: de a înmuia straturile fibrozate (întărite) de grăsime şi facilita acţiunea cavitaţiei, 30-40 minute cavitatie efectiva, apoi radiofrecventa bipolara combinata cu masajul vacuumat pentru alte 30-40 de minute, acesta din urma avand actiune drenanta. Dupa 30 de minute de cavitatie, in rinichi si în ficat se vor descarca atatea grasimi si colesterol cat se strang dupa o masa copioasa. Tocmai de aceea, in ultima faza a tratamentului este necesar sa se efectueze drenajul limfatic, manual (60 minute) sau la un aparat de presoterapie, special conceput pentru acest lucru (15 minute), deoarece toate aceste grasimi pot încărca ficatul şi rinichii.

Ce trebuie sa faca clienta?

Persoanelor care se supun tratamentului cu cavitatie li se recomanda: o alimentatie sanatoasa si riguros controlata (pentru a nu incarca si mai mult rinichii si ficatul), impreuna cu un consum marit de apa (2 litri de apa zilnic sau ceaiuri neindulcite), timp de cateva zile, inainte si dupa tratament. De asemenea, se recomanda ca in zilele in care se efectueaza aceasta procedura sa se faca si sport, sau sa se desfasoare macar activitati fizice usoare, de exemplu, mersul pe jos sau urcatul scarilor sa fie o prioritate in aceste zile. Toate acestea pentru a se obtine un maxim de rezultate! Contraindicatii: persoane cu grave disfunctii renale, persoane cu grave disfunctii hepatice, boli cardiace, boli ale pielii, spasmofilie, epilepsie, stimulator cardiac, implant metalic, tumori maligne, convalescenta dupa o operatie, hernie, tensiune arteriala anormala, varice pe zonele de tratament, sarcina, alaptare, la menstruatie, pietre la rinichi, chisturi ovariene sau fibroame, la mai putin de 1/2 ora de la servirea mesei.

Annettespa va asteapta cu drag sa va bucurati de serviciile noastre cu rezultate garantate, pentru ca terapeutii salonului sunt specialisti calificati si cerificati in domeniu!

Fa o programare on-line Promotii

Aboneaza-te la Newsletter