Radiofrecventa- ce este si cum functioneaza

Din ce consta radiofrecventa?

Este unul din tratamentele cele mai noi care se utilizeaza in estetica la nivel mondial. Se realizeaza prin aplicarea de radiatii electromagnetice pentru a accede la straturile cele mai profunde ale pielii, fie ca este vorba despre fata sau corp, cu scopul de a provoca o puternica miscare moleculara si energetica in tesut.

Pentru ce se recomanda?

Se utilizeaza in principal pentru intinerirea pielii si combaterea celulitei si a flaciditatii pielii, atat facial cat si corporal. In plus, este ideal in tratamentele post-operatorii de intinerire faciala cat si dupa lipo-sculptura.

Cum functioneaza tehnologia utilizata?

Se produce o incalzire profunda a pielii si al tesutului gras subcutanat care conduce la o contractie imediata a colgenului pielii, ducand la un efect lifting si tensor. Totodata se imbunatateste circulatia, favorizeaza drenajul limfatic si se stimuleaza sinteza noului colagen.

Prin capacitatea undelor de anumite intensitati si frecvente, de a genera energie si de a induce incalzirea unor structuri moleculare de la nivel dermic si subdermic. Sub actiunea undelor de RF temperatura creste la 40-42 grade la suprafata pielii, iar interiorul tesutului tratat ajunge la 60-65 grade.

Prin efectul de incalzire se activeaza metabolismul adipocitelor ce duce la micsorarea volumului acestora si in consecinta reduce circumferential coapsele, fesele, abdomenul.

Rezultatele reflecta refacerea conturului corporal, reducerea aspectului “ coaja de portocala” a pielii, imbunatateste fermitatea pielii.

Ce senzatie se percepe la aplicarea acestei metode?

Se simte o caldura graduala, este o senzatie placuta si reconfortanta. Spre deosebire de alte tratamente acesta nu necesita anestezie fiind un procedeu complet nedureros. Cu toate acestea, la persoanele cu celulita foarte severa se poate simti disconfort la frictiunea electrozilor cu pielea.

Pe ce zone ale corpului se aplica tratamentul?

Pe orice zona care prezinta piele flasca sau celulita: fata, gat, decolteu, brate, maini, picioare, abdomen, spate, fese.

De cate sedinte este nevoie?

Se recomanda intre 5 si 12 sedinte urmand sa se efectueze ulterior sedinte de intretinere pentru a mentine si prelungi rezultatele.

Cat dureaza aplicarea tratamentului?

Asta depinde de marimea zonei de tratat. Poate dura de la 20 de minute (ex: fata) la 1h30 in cazul picioarelor sau feselor.

Ce imbunatatire se produce pe moment si cat dureaza efectele?

Rezultatele se observa de la prima sedinta deoarece imediat se obtine contractia colagenului. In cazul radiofrecventei faciale are un efect care dureaza intre 2 si 3 zile, dar cu sedinte saptamanale succesive se sedimenteaza si rezultatele se imbunatatesc constant. Ceea ce se pretinde este restructurarea graduala a colagenului din profunzime, ceea ce implica formarea de fibre noi care sa le substituie pe cele vechi. In general, sa se imbunatateasca starea pielii eliminand amprentele trecerii timpului.

Are efecte secundare?

Dupa fiecare sedinta se poate observa o usoara inrosire a zonei tratate dar care dispare dupa cateva minute. Sub supraveghere si aplicata de personal calificat, nu produce efecte secundare.

Trebuie sa se astepte un timp dupa utilizarea RF?

Avantajul acestui tratament este ca “nu scoate pacientul din circulatie”, acesta revenind imediat la viata cotidiana fara niciun fel de probleme. Femeile se pot machia imediat dupa terminarea fiecarei sedinte.

Cand se apreciaza efectiv rezultatele finale ale tratamentului?

Efectele fiecarei sedinte se acumuleaza si avantajul principal este ca efectele continua sa actioneze si pana la 3 luni de la realizarea ultimei sedinte si acesta este si momentul in care se observa cel mai bine rezultatele tratamentului. In baza acestui fapt, se recomanda realizarea unei sedinte de intretinere la fiecare 3 luni pentru a evita ca pielea sa redevina moale deoarece imbatranirea isi urmeaza cursul natural iar scopul nostru este acela de a preveni “alterarea” ei

Pe ce tipuri de piele se poate realiza tratamentul?

Spre deosebire de alte tratamente RF se poate utiliza fara niciun inconvenient la toate fototipurile pielii: cele mai albe (I sau II), mai inchise la culoare (III si IV ) si inclusiv pe piele neagra (V sau VI).

In ce conditii trebuie sa fie pielea?

Ideal este ca pielea ce urmeaza a fi tratata sa nu aiba niciun fel de rana deschisa sau infectii active. Nu reprezinta nicio problema prezenta varicelor decat daca acestea sunt foarte grave (gradul IV). In aceasta situatie pacientul ar trebui sa apeleze la un flebolog.

Ce fel de ingrijiri se necesita inainte si dupa tratament?

Trebuie sa se evite expunerea la soare intre 48 si 72 de ore, inainte si dupa tratament. Se recomanda sa nu se spele pielea 2 ore dupa aplicare. Femeile se pot machia fara probleme si este obligatorie folosirea de crema de protectie UV.

Pentru cine este contraindicat tratamentul?

Pentru pacienti cu peace-maker, cei cu infectii active in piele, sau cu proteze sau implanturi metalice in zona tratata. Spre exemplu daca o femeie are un dispozitiv intrauterin metalic ca si metoda contraceptiva nu trebuie sa aplice radiofrecventa pe abdomen pentru ca ar putea sa afecteze inclusiv eficacitatea anticonceptiva al dispozitivului.

Incepand cu ce varsta este recomandat acest tip de tratament?

Depinde de patologia ce urmeaza a fi tratata. In cazul celulitei si flaciditatii corporale se poate face incepand de la 18 ani. Pt persoane cu varsta mai mica de 18 ani, tratamentul se poate realiza numai cu acordul scris al cel putin unuia dintre parinti. In cazul intineririi faciale se recomanda incepand cu 25 si 30 ani, fie ca e vorba despre terapie preventiva sau tratament de lifting facial daca deja exista probleme.

Radiofrecventa este realmente eficienta?

Categoric , da. Pacientii sunt multumiti de rezultate deoarece in afara de eficient este si un tratament placut. Spre exemplu daca o persoana are o petrecere si vrea sa radieze, datorita efectului de lifting si tensor imediat (datorata contragerii colagenului) pielea se imbunatateste considerabil. In acelasi timp, imbinarea adecvata a acestui tratament cu alte terapii atat facial cat si corporal are un efect sinergic care imbunatateste vizibil rezultatele.