SAUNA CU INFRAROSU

De ce sauna cu infrarosu? Arde calorii si controleaza greutatea. Cand te relaxezi intr-o sauna cu infrarosu, corpul tau de fapt munceste din greu producand transpiratie, pompand sange si arzand calorii. Intr-o singura sedinta de sauna se ard calorii cat in 30 de minute de jogging.

Detoxifierea organismului: Emisia in infrarosu cu lungime de unda mare penetreaza tesuturile moi in profunzime, pana la 3 – 4 cm. In acest fel sunt incalzite straturile inferioare ale epidermei, inclusiv tesutul adipos adiacent. Ca urmare se produce o transpiratie abundenta care antreneaza secretii ale glandelor sebacee, ajuta la detoxifierea organismului si eliminarea acumularilor de metale grele (mercur, zinc, nichel, cadmiu), precum a alcoolului si nicotinei. Analizele au aratat ca acest tip de sudoare contine pana la 30% grasimi fata de maxim 10% in transpiratia de efort sau generata de sauna clasica. Inlaturarea stresului, relaxarea psihica si musculara: Primul efect resimtit dupa doar cateva minute de sedere in sauna cu emisie in infrarosu este o relaxare totala, care priveste toti muschii si se extinde repede asupra psihicului. Toata tensiunea de peste zi dispare, la fel oboseala si incordarea. Caldura blanda care te invaluie si te patrunde lin anuleaza contracturile musculare si te incarca efectiv cu energie. Simti cum renasti, capeti tonus si chef de viata, iar somnul redevine profund si odihnitor.

Stimularea sistemului imunitar: Incalzirea organismului in sauna se poate asemana cu o febra artificial indusa. Ca raspuns, se declanseaza automat o serie de procese biologice care fac parte din mecanismul de autoaparare. Cand in corpul nostru apar infectii virale sau microbiene, primul sau raspuns de autoaparare este febra. Cresterea temperaturii peste nivelul normal declanseaza alte si alte procese: se trece la productia mai mare de leucocite si se accentueaza circulatia in sistemul limfatic, etc. Practic in urma unei sedinte de sauna organismul este mai pregatit sa lupte cu o eventuala infectie.

Reducerea tesutului adipos, cu pierdere in greutate: Odata ce creste temperatura in organism, diferite organe intra in actiune automat, ca sa refaca echilibrul termic: inima isi creste atat frecventa, cat si intensitatea contractiilor, ca si cum ai alerga sau ai face un efort fizic consistent. 30 minute de sauna echivaleaza cu 30 minute de alergare si ard intre 400 si 700 de calorii. La acest efect se adauga desigur topirea si eliminarea efectiva prin piele a unei importante cantitati de grasime.

Reducerea durerilor articulare: Patrunderea caldurii in profunzime in tesuturile moi, inclusiv in articulatii, produce o vasodilatatie persistenta. Intensificarea circulatiei sanguine cuplata cu acest fenomen, permite ca si in articulatiile imbatranite sau suferinde sa patrunda mai mult sange cu nutrienti si cu oxigen, asa incat tesuturile din structura acestor articulatii sunt revitalizate. Dispare durerea si se recastiga flexibilitatea articulatiilor suferinde. In cazul entorselor sau luxatiilor se scurteaza mult perioada de recuperare, prin sedinte repetate de cate 30 minute pe zi.

Refacerea circulatiei periferice: Sedintele repetate produc vasodilatatia periferica persistenta si in acest fel prin stimulari repetate se ajunge la mentinerea deschisa a mai multor vase periferice, chiar este stimulata geneza de vase noi. Reducerea celulitei, intinerirea si curatirea pielii Saunele cu infrarosu ajuta la eliminarea celulitei si a stratului de tesut gras de la suprafata epidermei. Specialistii europeni recomanda incorporarea saunei zilnice in programul de reducere a celulitei. Caldura radianta a saunelor cu infrarosu incalzeste de trei ori mai in adancime decat saunele conventionale, rolul lor in reducera celulitei fiind cu atat mai semnificativ. Prin procesul de transpiratie abundenta se elimina cantitati importante de toxine depozitate in straturile inferioare ale epidermei si se faciliteaza desprinderea si inlaturarea naturala a celulelor moarte. In acelasi timp, prin vasodilatatie se permite o mai buna alimentare a pielii cu sange, substante nutritive si oxigen, asa incat sunt reluate si accentuate procesele vitale care refac structura, fermitatea, elasticitatea si stralucirea acestui important organ.

Annettespa va asteapta cu drag sa va bucurati de serviciile noastre cu rezultate garantate, pentru ca terapeutii salonului sunt specialisti calificati si cerificati in domeniu

Fa o programare on-line Promotii

Aboneaza-te la Newsletter