SAUNA FINLANDEZA

Relaxare si tonifiere in sauna finlandeza

O sedinta de sauna poate fi cea mai buna solutie pentru a va elibera de stresul unei zile grele de lucru sau pentru a ajuta organismul sa ramana sanatos. A face sauna este in acelasi timp relaxant si revigorant, o pauza sanatoasa, cu efecte pozitive asupra trupului, spiritului si sufletului. Pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de efectele pozitive ale saunei, noi punem un accent deosebit pe ambianta wellnes. Facand sauna, fie singur, fie in compania altor persoane, veti uita de stresul de zi cu zi, veti avea un trup fortifiat si o mai mare pofta de viata!

Beneficiile saunei

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc. 30% din rezidurile corpului sunt eliminate prin piele. Transpiratia abundenta sporeste capacitatea de dezintoxicare a pielii prin deschiderea porilor si evacuarea impuritatilor din organism. Cand se face sauna, temperatura pielii creste la 40°C si temperatura interna a corpului creste spre 38°C. Expunerea la calduri ridicate creeaza o stare artificiala de febra, proces cunoscut sub numele de hipertermie. Febra face parte dintr-un proces de vindecare naturala a organismului. Febra stimuleaza sistemul imunitar, constand intr-o productie sporita de globule albe, anticorpi si interferon. Relaxarea fizica si mentala este un beneficiu adiacent al saunei. Caldura are rolul de a relaxa muschii si, prin urmare, sauna este deosebit de recomandata dupa un antrenament fitness intensiv. Urmata apoi de un masaj, poate face minuni asupra intregului corp.

Contraindicatiile saunei

Sauna poate duce la cresterea tensiunii, daca ramai mai multe minute decat accepta corpul tau. Prin urmare, trebuie mers pe principiul ca este de preferat sa stai mai putin, decat sa stai mai mult. Sauna practicata in exces poate usca atat pielea, cat si parul. Pentru a preveni uscarea parului, acesta poate fi acoperit cu un prosop. In ceea ce priveste pielea, este bine sa utilizezi o crema hidratanta imediat dupa sauna si sa nu faci mai mult de 2 sedinte pe saptamana.

Sfaturi utile pentru incepatori

Nu faceti sauna cu stomacul plin! Pericolul sa vi se faca rau este foarte mare, deoarece digestia necesita o cantitate mare de sange, care se concentreaza in stomac. Scoateti-va bijuteriile, deoarece ele se incing si provoaca arsuri ale pielii. Un dus scurt este recomandat inainte de a intra in sauna. In timpul racirii corpului este recomandat sa nu sariti brusc in apa rece. Este recomandat sa fiti precauti si cu aceasta ocazie: sa raciti mai intai picioarele, sa va spalati si doar apoi sa intrati in apa. Simtiti-va bine si relaxati-va!

Efectele benefice ale saunei se vor observa, daca reusim sa facem un obicei din sedintele de sauna.

Annettespa va asteapta cu drag sa va bucurati de serviciile noastre cu rezultate garantate, pentru ca terapeutii salonului sunt specialisti calificati si cerificati in domeniu

Fa o programare on-line Promotii

Aboneaza-te la Newsletter