Terapia ionică pentru detoxifiere folosind baia salină la picioare

Toxinele sunt prezente si ne inconjoara tot timpul, indiferent unde ne aflam.

Tutunul, alcoolul, aditivii alimentari, hormonii sintetici, medicamentele, anestezicele, pesticidele, metalele grele ne insotesc in viata de zi cu zi, napadindu-ne organismul.

Pentru ca organismul nostru sa functioneze la parametrii optimi, este necesar sa eliminam cat mai mult din aceste toxine.

Atunci cand efectul toxinelor asupra corpului nostru creste, apar efectele secundare ca letargia, oboseala cronica, dureri de cap, migrene, scaderea imunitatii prin aparitia racelilor repetate si a gripei. Problemele de respiratie se acutizeaza, sinusurile sunt mereu infundate, transpiratia miroase foarte urat si lista poate continua.

Cel mai vizibil simptom este scaderea imunitatii organismului.

Detoxifierea clasica presupune diete drastice, infometare, stari de oboseala si nervozitate cauzate de schimbarile ce au loc in organism o data cu purificarea lui.

Eliminarea deseurilor si a toxinelor se realizeaza prin rinichi, ficat, colon, ganglioni limfatici, plamani si glande.

Detoxifierea organismului prin detox spa este intensiva si dureaza doar 30 minute. Rezultatele sunt vizibile (apa isi schimba culoarea spre galben, verde, maro si chiar negru) din primele minute, indicand gradul de toxicitate din organism.

Procedura de detoxifiere prin detox spa consta intr-un proces simplu si sigur: prin simpla inmuiere a picioarelor intr-o baie de apa sarata bogata in ioni pozitivi si negativi a caror emisie este controlata de un microcomputer se poate obtine o vizibila revigorare a organismului.Această terapie de detoxifiere a organismului este elaborată pe baza legilor fizicii, fiziologiei, electrochimiei, dializei iontoforezei și toxicologiei, contribuind la îmbunătățirea activității celulelor din organism. Procedura terapeutică face apel la o îmbăiere a picioarelor într-o soluție salină de apă caldă, folosind totodată ioni pozitivi și negativi formați în soluția salină cu ajutorul unui generator.

Detox foot spa
Principiile funcționării

Corpul uman este constituit din celule. Celula este alcătuită din membrană celulară, citoplasmă și nucleu. Membrana celulară este canalul important pentru schimbul de substanțe între interiorul și exteriorul celulei, păstrând un echilibru între mediul intra și extracelular. Atunci când potențialul electric al membranei este între -70 și -90 mV, celula poate funcționa bine în ceea ce priveste schimbul de substanțe prin membrană și înlăturarea toxinelor. Odată cu degradarea funcțiilor corporale datorită stresului, alimentației nesănătoase, lipsei de exercițiu fizic și altor factori, apar treptat acumulări semnificative de toxine. Astfel, deteriorarea celulară, modificarea potențialului electric membranar, modificarea permeabilității membranei celulare și scăderea abilității de detoxifiere, toate acestea conduc la incapacitatea organismului de a se mai debarasa eficent de toxinele acumulate, rezultând slăbirea sistemului imunitar și alte probleme de sănătate ce diminuează mult senzația de bine și împovărează viața cu suferințe.

Această terapie ionică, ce poate fi aplicată atât acasă, cât și în cadrul clinic, poate îmbunătăți funcția de transport a pompei de sodiu-potasiu specifică celulelor și contribuie la menținerea unui potențial electric membranar sănătos.

Diferența de potențial dintre picioarele (unde predomină sarcina pozitivă) introduse în soluția salină și electrodul negativ din soluția salină face ca toxinele din celule să fie scoase afară, în soluția salină, prin zecile de mii de pori, și soluția își va schimba culoarea datorită faptului că aceste toxine reacționează cu ionii prezenți în soluția salină. Astfel, efectul detoxifierii poate fi atât vizualizat într-un mod extrem de simplu, dar poate fi, de asemenea, și măsurat prin analize de sânge și de urină făcute înainte și după administrarea acestei terapii ionice.

Datorită faptului că omul este și o făptură “electrică”, sănătatea și calitatea vieții omului sunt determinate și de electricitatea specifică a corpului. Astfel, în cazul unei persoane sănătoase, aceasta are o încărcătură electrica negativă de aproximativ 80%, datorată abundenței de ioni negativi în organism, și o încărcătură electrică pozitivă de aproximativ 20%, datorată ionilor pozitivi. Totuși, corpul uman are de-a face cu o serie de toxine, cum ar fi metalele grele, grăsimile oxidate parțial, proteinele neasimilate, depozitele de colesterol, acidul uric, acidul lactic și diferitele chimicale care se găsesc în apa de băut, în aer și în hrana consumată, toate aceste toxine influențând negativ articulațiile, arterele, nervii și țesuturile și generând un teren propice pentru tot felul de boli, alergii și probleme ale sistemului imunitar.

Beneficiile terapiei ionice

–energizează și relaxează corpul;

–activează celulele și sistemul vegetativ;

–crește metabolismul;

–purifică sângele și previne ateroscleroza;

–activează eliberarea de fermenți digestivi;

–ușurează activitatea ficatului și a rinichilor de purificare a sângelui;

–ușurează activitatea stomacului și a intestinelor;

–alină durerile și grăbește vindecarea rănilor;

–neutralizează radicalii liberi din organism;

–stimulează șira spinării;

–deblochează curgerea energiei prin meridiane;

–îmbunătățește circulația limfatică și funcțiile imunitare și astfel crește abilitatea corpului de a lupta cu infecțiile, inflamațiile și cancerul;

–îmbunătățește activitatea organelor prin care se elimină toxinele: ficatul, rinichii, pielea și plămânii;

–îmbunătățește somnul și memoria;

–crește absorbția de nutrienți;

–poate aduce alinare în scleroza multiplă, în multe boli inflamatorii, în sindromul de oboseală cronică și poate reduce edemele;

–ajută la înlăturarea tensiunilor și durerilor musculare;

–îmbunătățește starea în dezechilibrele hormonale și în ADHD;

–ajută la reducerea acidității din sânge și din întregul organism;

–atenuează acneea și alte probleme cutanate, crescând tonusul facial, catifelarea și elasticitatea pielii;

–atenuează simptomele în cazul majorității bolilor datorate acidității accentuate, incluzând aici artrita reumatoidă și guta

 

Cat de des ar trebui sa se faca detoxifieri?

Pentru inceput este acceptata si o detoxifiere la fiecare 72 de ore. Dupa 5-10 sedinte, puteti reduce chiar si la o singura sedinta pe saptamana. Un tratament complet dureaza 14 sedinte, apoi se poate realiza cate o sedinta pe luna.

Interdicții
Următoarele categorii de oameni sunt sfătuiți să nu apeleze la această terapie:

–cei care folosesc pacemaker sau alte aparate asemănătoare;

–cei care iau tratamente regulate pentru inimă;

–cei care au suferit operație pe cord sau transplant de inimă;

–cei care iau tratamente psihiatrice;

–cei care iau substanțe pentru subțierea sângelui;

–cei care suferă de epilepsie;

–cei care suferă de febră;

–cei care au cancer în sânge;

–cei care au răni deschise la picioare;

–femeile însărcinate;

–nu este permisă folosirea telefonului mobil în timpul tratamentului.